Nyheder

 • Tak til årgang 14

  01. februar 2017

  Akademiet for Talentfulde Unge, Øst takker årgang 14 for to dejlige år ved akademiets diplomoverrækkelse, som blev en helt særlig eftermiddag med kongeligt besøg, inspirerende taler og ikke mindst et skønt farvel til hele årgang 14!
 • Er du klar til diplomoverrækkelse?

  30. januar 2017

  Vi nærmer os hastigt d. 31. januar, hvor vi glæder os til at fejre årgang 14. Vi lukker dørene kl. 15.45, så kom i god tid.
 • Talenter hyldes til diplomoverrækkelse 2017

  23. januar 2017

  H.K.H. Prinsesse Marie holder åbningstalen ved Akademiet for Talentfulde Unge, Østs diplomoverrækkelse. Ledelsesguru & Top Executive Coach Stephen Bruyant-Langer sætter fokus på erhvervslivets ønsker til de unge talenter.
 • Hold øje med posten - optagelsesbrevene er nu sendt

  20. december 2016

  Så er optagelsesbrevene sendt afsted. Hvis du har spørgsmål vedr. optag eller login, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os.
 • Så er forårsprogrammet 2017 klart!

  15. december 2016

  Vores topmotiverede unge talenter kan igen boltre sig i et tætpakket program af høj kvalitet og med stor faglig bredde.
 • Atmosfæriske undersøgelser og meteorer i Finland

  04. november 2016

  "Vi tog afsted før, solen stod op. Det var helt mørkt og ret koldt. Jeg fik indtrykket af at være på en ø, hvor vinden suser ind fra havet".
 • Akademiet for Talentfulde Unge blåstemples af ECHA

  02. november 2016

  Akademiet for Talentfulde Unge trådte fredag officielt ind i ECHA – European Council of High Ability, en paraplyorganisation for professionelle europæiske talentcentre.
 • Talentkonference i verdensklasse - hvordan nytter det?

  08. september 2016

  Talentudvikling i verdensklasse. Det var hovedbudskabet, da Akademiet for Talentfulde Unge onsdag d. 7. september afholdt Talentkonference. Holckenhavn Slot dannede smukke rammer for en dag med fokus på talentindsatser i det danske uddannelsessystem.
 • Talentfulde unge brugte sommerferien på fremtidens udfordringer

  31. august 2016

  Knap 400 unge talenter valgte at bruge sommerferien på Nørre Gymnasium og Næstved Gymnasium, da Akademiet for Talentfulde Unge for 9. år i træk afholdte sommercamp. Det blev til en uge med faglig fordybelse inden for områder som globalisering, teknologi, socialt ansvar og innovation.
 • Program for årets Talentkonference

  26. august 2016

  Se programmet for Talenkonferencen 2016 her

Akademi-medlemmer løser Europas problemer

Europa i verden - et dilemmaspil produceret af Workz

Af Sekretariatet

Lørdag d.25. februar samledes knap 100 Akademi-medlemmer for at løse Europas problemer. Fokus var på følgende fire problemer: Europa som udkantsregion, Når Europa bliver gråhåret, Europas rolle i klimakrisen og Europa i videnskapløbet. Set-uppet var et dilemma-spil produceret af Workz.

Deltagerne skulle i grupper først arbejde med de forskellige udfordringer, og derefter udvælge den udfordring de helst ville løse. Afslutningsvis skulle hver gruppe udarbejde et løsningsforslag, som blev præsenteret på en poster. Der var fernisering af posterne, og efterfølgende var der en livlig debat.

Blandt løsningsforslagene var der f.eks:

”USE – United States of Europe” – et forslag om at ændre folks mentalitet fra national følelse til at være Europæere. Der skulle ske en samling af EU’s lande med fokus på forskning. Og der skulle gennemføres en specialisering af bla. jobs

“Fremtidens EU: Fair Fremtid” – et forslag om bla. at sænke virksomhedsskat og skat på arbejde, en udlicitering af offentlige arbejdsopgaver til private virksomheder og at sates på en veluddannet arbejdsstyrke, der bliver længere på arbejdsmarkedet.

”Europa skal fokusere på nye grønne markeder” – et forslag om at investere målrettet i udvikling af teknologi der reducerer luftforurening og miljøproblemer og udvikle nye og mere effektive alternative energikilder. Midlerne skal skaffes fra en ændring af subsidierne fra sort til grøn energi samt en reform af afgiftssystemet.

Tilbage