Nyheder

 • Hjerneforskning i teaterform til semesterafslutningen

  27. november 2015

  ”Helt fantastiske forelæsninger og sjov ide at blande det med teaterstykke som en slags lille pause :-)”. Det skriver en af akademideltagerne i evalueringen efter gårsdagens semesterafslutning for 2. semester, som bød på Videnskabsteateret.
 • Ansøgning til Robotmesterskab i USA er nu åben

  27. november 2015

  Robotmesterskab i USA, april 2016 - Vil du med på det danske hold? Vi søger 12 entusiaster
 • Træn dig heldig

  20. november 2015

  Er der nogen mennesker, som er mere heldige end andre? Og kan man ændre sit held? Det og meget mere fik deltagerne svar på i går til arrangementet ”Psykologien bag held”, som var arrangeret af Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF).
 • Evalueringstopscorerne i september og oktober

  12. november 2015

  Hver måned samler Akademiets sekretariat evalueringerne fra den forgangne måned og finder evalueringstopscorerne. ”Virkelig godt”, ”Meget lærerrigt”, ”Gode formidler”, ”Brugbart”, ”Gode emner” og ”Fantastisk foredrag” er blot et udpluk af de rosende ord Top 3-aktiviteterne på det valgfrie program fik i september og oktober.
 • Curie, kemi og kærlighed i musikalsk forelæsning

  03. november 2015

  En kold og vindblæst aften i oktober mødtes 30 akademideltagere i indre by i København. Her så de stykket "Radium" en musikalsk forelæsning, der kombinerer Curie, kemi og kærlighed.
 • Taleværkstedet - en lærerig oplevelse

  29. oktober 2015

  Grænserne blev rykket, og frygten for at tale foran andre skulle overvindes. Det var i hvert fald tilfældet for mange af deltagerne på ”Seminar F: Taleværkstedet”, hvor fokus var på mundtlig retorik.
 • International camp blev en kæmpe succes

  22. oktober 2015

  59 akademideltagere fra både øst, midt og syd valgte at bruge deres efterårsferie på at udforske engelsk akademia på årets Internationale camp. Traditionen tro blev årets internationale camp afholdt i efterårsferien.
 • Junior Talent er både lærerrigt og sjovt

  07. oktober 2015

  Tirsdag den 6. oktober løb første Junior Talent-arrangement af stablen på Nørre G. 26 spændte elever fra Utterslev Skole, Brønshøj Skole, Enghavegård Skole, Korsagerskole, Hyltebjerg Skole og Nyager Skole var mødte op til en dag i retorikkens tegn.
 • ”Man skal have lysten og drivet til at forfølge talentet, for at det er noget værd”

  30. september 2015

  Hvad betyder talent for de unge i uddannelsessystemet og hvad driver dem? Dansk Industri har i oktobers udgave af magasinet DI BUSINESS belyst dette emne i et interview med akademideltageren Natali Zenia Bremer.
 • HF-talentprogram til hele Sjælland

  22. september 2015

  Fremover bliver dygtige HF’ere en fast del af Akademiet for Talentfulde Unge. Talentprogrammet til HF-eleverne udrulles til hele Sjælland i forbindelse med det kommende optag. Siden årsskiftet har Akademiet kørt et pilotprojekt, som har været målrettet videbegærlige HF-elever i Region Sjælland.

Akademi-medlemmer løser Europas problemer

Europa i verden - et dilemmaspil produceret af Workz

Af Sekretariatet

Lørdag d.25. februar samledes knap 100 Akademi-medlemmer for at løse Europas problemer. Fokus var på følgende fire problemer: Europa som udkantsregion, Når Europa bliver gråhåret, Europas rolle i klimakrisen og Europa i videnskapløbet. Set-uppet var et dilemma-spil produceret af Workz.

Deltagerne skulle i grupper først arbejde med de forskellige udfordringer, og derefter udvælge den udfordring de helst ville løse. Afslutningsvis skulle hver gruppe udarbejde et løsningsforslag, som blev præsenteret på en poster. Der var fernisering af posterne, og efterfølgende var der en livlig debat.

Blandt løsningsforslagene var der f.eks:

”USE – United States of Europe” – et forslag om at ændre folks mentalitet fra national følelse til at være Europæere. Der skulle ske en samling af EU’s lande med fokus på forskning. Og der skulle gennemføres en specialisering af bla. jobs

“Fremtidens EU: Fair Fremtid” – et forslag om bla. at sænke virksomhedsskat og skat på arbejde, en udlicitering af offentlige arbejdsopgaver til private virksomheder og at sates på en veluddannet arbejdsstyrke, der bliver længere på arbejdsmarkedet.

”Europa skal fokusere på nye grønne markeder” – et forslag om at investere målrettet i udvikling af teknologi der reducerer luftforurening og miljøproblemer og udvikle nye og mere effektive alternative energikilder. Midlerne skal skaffes fra en ændring af subsidierne fra sort til grøn energi samt en reform af afgiftssystemet.

Tilbage