Nyheder

 • Junior Talent er både lærerrigt og sjovt

  07. oktober 2015

  Tirsdag den 6. oktober løb første Junior Talent-arrangement af stablen på Nørre G. 26 spændte elever fra Utterslev Skole, Brønshøj Skole, Enghavegård Skole, Korsagerskole, Hyltebjerg Skole og Nyager Skole var mødte op til en dag i retorikkens tegn.
 • ”Man skal have lysten og drivet til at forfølge talentet, for at det er noget værd”

  30. september 2015

  Hvad betyder talent for de unge i uddannelsessystemet og hvad driver dem? Dansk Industri har i oktobers udgave af magasinet DI BUSINESS belyst dette emne i et interview med akademideltageren Natali Zenia Bremer.
 • HF-talentprogram til hele Sjælland

  22. september 2015

  Fremover bliver dygtige HF’ere en fast del af Akademiet for Talentfulde Unge. Talentprogrammet til HF-eleverne udrulles til hele Sjælland i forbindelse med det kommende optag. Siden årsskiftet har Akademiet kørt et pilotprojekt, som har været målrettet videbegærlige HF-elever i Region Sjælland.
 • Nyt talentprogram til udskolingen

  11. september 2015

  Akademiets nye projekt Junior Talent skal give de faglige stærke elever i udskolingen ekstra udfordringer. Med økonomisk støtte fra Industriens Fond har Akademiet nu mulighed for at realisere projektet Junior Talent. Projektet henvender sig til faglige stærke elever i 8. klasse, der skal følge et akademisk fagligt program frem til juletid i 9. klasse.
 • Akademiets deltagere optjener ECTS-point

  07. september 2015

  Som noget helt nyt har Akademiets deltagere mulighed for at optjene ECTS-point, mens de går på Akademiet. I denne uge starter en seminarrække i naturvidenskab, som giver den enkelte deltager 2.5 ECTS, hvis forløbet bestås.
 • En veloverstået Talentkonference

  03. september 2015

  Onsdag den 2. september åbnede Akademiet dørene til årets Talentkonference. Mere end 80 deltagere - hovedsageligt gymnasielærere - var rejst fra alle kanter i Danmark til konferencen, som blev afholdt i smukke omgivelser på Holckenhavn Slot i Nyborg.
 • Programmet til årets talentkonference

  24. august 2015

  Den 2. september 2015 afholder Akademiet årets talentkonference, hvor temaet i år er ”Best Practice”.
 • Akademiet i fuld sving

  19. august 2015

  Det nye semester på Akademiet bliver i disse dage skudt i gang. I denne uge starter et forløb med psykologi og på det valgfrie program, kan deltagerne fordybe sig i islamisk kunst på Davids Samling.
 • Danmarks sejeste nørder holder sommerferie på gymnasiet

  11. august 2015

  Mere end 400 akademideltagere valgte at bruge en uge af deres sommerferie i selskab med primtal, hukommelsestræning og andre faglige udfordringer.
 • Så er programmet for efterårssemestret klart!

  24. juni 2015

  Efterårets program er karakteristisk for Akademiet: Et fagligt alsidigt talentprogram af høj kvalitet, som vores dygtige og topmotiverede unge talenter kan boltre sig i. En Akademisk Legeplads!

Akademi-medlemmer løser Europas problemer

Europa i verden - et dilemmaspil produceret af Workz

Af Sekretariatet

Lørdag d.25. februar samledes knap 100 Akademi-medlemmer for at løse Europas problemer. Fokus var på følgende fire problemer: Europa som udkantsregion, Når Europa bliver gråhåret, Europas rolle i klimakrisen og Europa i videnskapløbet. Set-uppet var et dilemma-spil produceret af Workz.

Deltagerne skulle i grupper først arbejde med de forskellige udfordringer, og derefter udvælge den udfordring de helst ville løse. Afslutningsvis skulle hver gruppe udarbejde et løsningsforslag, som blev præsenteret på en poster. Der var fernisering af posterne, og efterfølgende var der en livlig debat.

Blandt løsningsforslagene var der f.eks:

”USE – United States of Europe” – et forslag om at ændre folks mentalitet fra national følelse til at være Europæere. Der skulle ske en samling af EU’s lande med fokus på forskning. Og der skulle gennemføres en specialisering af bla. jobs

“Fremtidens EU: Fair Fremtid” – et forslag om bla. at sænke virksomhedsskat og skat på arbejde, en udlicitering af offentlige arbejdsopgaver til private virksomheder og at sates på en veluddannet arbejdsstyrke, der bliver længere på arbejdsmarkedet.

”Europa skal fokusere på nye grønne markeder” – et forslag om at investere målrettet i udvikling af teknologi der reducerer luftforurening og miljøproblemer og udvikle nye og mere effektive alternative energikilder. Midlerne skal skaffes fra en ændring af subsidierne fra sort til grøn energi samt en reform af afgiftssystemet.

Tilbage