Nyheder

 • Science i Forum

  08. april 2014

  Oplev med hænder, krop og hjerne. Naturvidenskab for alle aldre.
  Kom og mød Danmarks vildeste hjerner der konkurrerer om at blive årets Unge Forskere. Besøg også det store Science & Technology-udstillingsområde. Læs mere på scienceiforum.dk
 • Ig Nobel i København: Usandsynlig, bemærkelsesværdig og ganske underholdende videnskabsshow

  03. april 2014

  Ig Nobel prisen er en slags parodi på Nobelprisen, og er sat i verden for at hædre videnskabelige bedrifter der "først får folk til at le, derefter til at tænke".
 • Personale rokade på sekretariatet

  03. april 2014

  Akademiet for Talentfulde Unge har i løbet af marts måned søgt forstærkning i kraft af en ny projektleder, og det er med stor fornøjelse at vi, endnu engang, kan byde velkommen til Dorthe. Dorthe er blevet ansat i en ny tidsubegrænset projektleder stilling. Rasmus, der tidligere har været ansat i en løntilskudsstilling, overtager så Dorthes barselsvikariat for Helle Schoubye, der vender tilbage efter efterårsferien.
 • Samarbejde med Folkeuniversitetet

  13. marts 2014

  På Akademiet er vi travlt optaget af at lave aktiviteter på et højt fagligt og formidlingsteknisk niveau. Det er de også på Folkeuniversitetet - og her i det spirende forår starter vi et samarbejde.
 • Tak for nu til Rasmus

  27. februar 2014

  Af sekretariatet
 • Velkommen Til Ea

  17. februar 2014

  Af Sekretariatet
 • Det ER cool at være klog: Akademiet i TV2 Lorry

  07. februar 2014

  Af Sekretariatet
 • Gefion indviet som Værtsgymnasium

  31. januar 2014

  Af SekretariatetDen 28. januar slog Akademiet for første gang dørene op for seminarieafvikling på Gefion Gymnasium.
 • Diplomoverrækkelse 2014

  23. januar 2014

  Af Sekretariatet.
  Tirsdag d.21. januar afholdt Akademiet for Talentfulde Unge diplomoverrækkelse på Greve Gymnasium.
 • Forårets program er offentliggjort!

  06. januar 2014

  Fra i dag, kan alle vores deltagere bladre igennem programmet på ungetalenter.dk. Der er offentliggjort 21 obligatoriske seminarer og 33 valgfrie aktiviteter!

Akademi-medlemmer løser Europas problemer

Europa i verden - et dilemmaspil produceret af Workz

Af Sekretariatet

Lørdag d.25. februar samledes knap 100 Akademi-medlemmer for at løse Europas problemer. Fokus var på følgende fire problemer: Europa som udkantsregion, Når Europa bliver gråhåret, Europas rolle i klimakrisen og Europa i videnskapløbet. Set-uppet var et dilemma-spil produceret af Workz.

Deltagerne skulle i grupper først arbejde med de forskellige udfordringer, og derefter udvælge den udfordring de helst ville løse. Afslutningsvis skulle hver gruppe udarbejde et løsningsforslag, som blev præsenteret på en poster. Der var fernisering af posterne, og efterfølgende var der en livlig debat.

Blandt løsningsforslagene var der f.eks:

”USE – United States of Europe” – et forslag om at ændre folks mentalitet fra national følelse til at være Europæere. Der skulle ske en samling af EU’s lande med fokus på forskning. Og der skulle gennemføres en specialisering af bla. jobs

“Fremtidens EU: Fair Fremtid” – et forslag om bla. at sænke virksomhedsskat og skat på arbejde, en udlicitering af offentlige arbejdsopgaver til private virksomheder og at sates på en veluddannet arbejdsstyrke, der bliver længere på arbejdsmarkedet.

”Europa skal fokusere på nye grønne markeder” – et forslag om at investere målrettet i udvikling af teknologi der reducerer luftforurening og miljøproblemer og udvikle nye og mere effektive alternative energikilder. Midlerne skal skaffes fra en ændring af subsidierne fra sort til grøn energi samt en reform af afgiftssystemet.

Tilbage