Nyheder

 • Programmet til årets talentkonference

  24. august 2015

  Den 2. september 2015 afholder Akademiet årets talentkonference, hvor temaet i år er ”Best Practice”.
 • Akademiet i fuld sving

  19. august 2015

  Det nye semester på Akademiet bliver i disse dage skudt i gang. I denne uge starter et forløb med psykologi og på det valgfrie program, kan deltagerne fordybe sig i islamisk kunst på Davids Samling.
 • Danmarks sejeste nørder holder sommerferie på gymnasiet

  11. august 2015

  Mere end 400 akademideltagere valgte at bruge en uge af deres sommerferie i selskab med primtal, hukommelsestræning og andre faglige udfordringer.
 • Så er programmet for efterårssemestret klart!

  24. juni 2015

  Efterårets program er karakteristisk for Akademiet: Et fagligt alsidigt talentprogram af høj kvalitet, som vores dygtige og topmotiverede unge talenter kan boltre sig i. En Akademisk Legeplads!
 • Sommercamp 2015: Nu er programmet klart!

  18. juni 2015

  I uge 32 løber Akademiets sommercamp af stablen på Nørre Gymnasium og Næstved Gymnasium. I alt skal over 400 deltagere tilbringe en uforglemmelig uge på et af gymnasierne, hvor der bliver tid til fordybelse i fascinerende fagområder.
 • Årgang 14's mest aktive deltager elsker faglige udfordringer og hygge med nye venner

  09. juni 2015

  Ny viden og socialt fællesskab er to vigtige ingredienser, som Anna Østrup har fået med fra sit første semester på Akademiet. Hun er samtidig den deltager fra årgang '14, der har været til flest valgfrie aktiviteter i forårssemesteret.
 • Talentkonference: Akademiet gentager succesen

  02. juni 2015

  Den 2. september 2015 kl. 9.30 åbner Akademiet dørene til årets talentkonference, hvor fokus i år er på temaet ”Best Practice”. Med konferencens tema ønsker Akademiet at sætte fokus på forskellige aspekter inden for talentudvikling og dele de nyeste erfaringer inden for området.
 • Top 3: Her er semesterets mest populære aktiviteter

  27. maj 2015

  Efter hver aktivitet udfylder deltagerne et evalueringsskema med det formål at sikre det høje niveau på Akademiets aktiviteter. ”For os er det vigtigt, at alle aktiviteter er velgennemførte og er på et højt niveau, så vores deltagere får et stort udbytte af hver eneste aktivitet”, forklarer Akademiets sekretariatschef Nynne Afzelius.
 • Semesterafslutning: Antropologiens værksted og prisvindende hjerneforskning

  19. maj 2015

  Mere end 750 deltagere fra Akademi Øst var samlet på Virum Gymnasium til semesterafslutningen. Som altid var der i programmet lagt op til både faglig inspiration og akademisk tænkning.
 • Co-creation i teori og praksis hos Initiatives A/S

  12. maj 2015

  Der var stort engagement og innovative tanker i spil, da Akademiet torsdag den 7. maj besøgte virksomheden Initiatives, der er en forskningsbaseret konsulentvirksomhed i København.

Akademi-medlemmer løser Europas problemer

Europa i verden - et dilemmaspil produceret af Workz

Af Sekretariatet

Lørdag d.25. februar samledes knap 100 Akademi-medlemmer for at løse Europas problemer. Fokus var på følgende fire problemer: Europa som udkantsregion, Når Europa bliver gråhåret, Europas rolle i klimakrisen og Europa i videnskapløbet. Set-uppet var et dilemma-spil produceret af Workz.

Deltagerne skulle i grupper først arbejde med de forskellige udfordringer, og derefter udvælge den udfordring de helst ville løse. Afslutningsvis skulle hver gruppe udarbejde et løsningsforslag, som blev præsenteret på en poster. Der var fernisering af posterne, og efterfølgende var der en livlig debat.

Blandt løsningsforslagene var der f.eks:

”USE – United States of Europe” – et forslag om at ændre folks mentalitet fra national følelse til at være Europæere. Der skulle ske en samling af EU’s lande med fokus på forskning. Og der skulle gennemføres en specialisering af bla. jobs

“Fremtidens EU: Fair Fremtid” – et forslag om bla. at sænke virksomhedsskat og skat på arbejde, en udlicitering af offentlige arbejdsopgaver til private virksomheder og at sates på en veluddannet arbejdsstyrke, der bliver længere på arbejdsmarkedet.

”Europa skal fokusere på nye grønne markeder” – et forslag om at investere målrettet i udvikling af teknologi der reducerer luftforurening og miljøproblemer og udvikle nye og mere effektive alternative energikilder. Midlerne skal skaffes fra en ændring af subsidierne fra sort til grøn energi samt en reform af afgiftssystemet.

Tilbage