Nyheder

 • Det obligatoriske program blev afsluttet med topforskning og karriereafklaring

  11. maj 2016

  Tirsdag og onsdag blev semesterafslutningerne for Akademiets 1. og 2. årgang afholdt. Traditionen tro blev det markeret med faglige oplæg og med social hygge blandt deltagerne.
 • Akademideltagere udvikler årets Online Overskudsaktion

  04. maj 2016

  I løbet af de sidste uger har en række af Akademiets deltagere udviklet koncepter i samarbejde med Fucking Flink til en Online Overskudsdag, som løber af stablen den 12. maj.
 • Praktikant til kommunikation, web, sociale medier og talentudvikling

  26. april 2016

  Akademiet for Talentfulde Unge Øst tilbyder ulønnet praktik i et 3–6 måneders forløb inden for kommunikations- og eventopgaver - herunder medvirken til videreudvikling og implementering af vores kommunikationsstrategi, web, presse og sociale medier.
 • Projektleder til kommunikation, web, sociale medier og talentudvikling

  26. april 2016

  Akademiet for Talentfulde Unge Øst søger en projektleder, til videreudvikling af Junior Talent samt videreudvikling og implementering af vores kommunikationsstrategi, herunder web, presse og sociale medier.
 • Test dit talent på vores stand til Science i Forum

  19. april 2016

  Akademiet for Talentfulde Unge og Junior Talent vil igen i år være til stede på Unge Forskeres årlige science messe i Forum fra søndag den 24. april til tirsdag den 26. april. Begivenheden danner ramme for finalen i Unge Forskere, som er Danmarks største talentkonkurrence for børn og unge med interesse for science.
 • Martin Lidegaard formidler verdens kriser på Rødovre Gymnasium

  14. april 2016

  Over 200 akademideltagere, alumner og elever fra Rødovre Gymnasium var onsdag den 13. april samlet til oplæg og debat med tidligere udenrigsminister, MF, Martin Lidegaard (R) under overskriften ”Verden i krise – hvad gør vi?”.
 • Talenttilbud hitter blandt de unge

  07. april 2016

  ”For 20 år siden var de smarteste dem, som var bedst til fodbold, eller som kunne spille guitar. Men i dag er det klassens skarpeste hjerner, der indgyder respekt blandt klassekammeraterne.”
 • Unge talenter på internationale eliteuniversiteter

  01. april 2016

  ”De internationale topuniversiteter er for sådan nogen som jer,” fortæller Rune Tybirk Kvist fra Project Access til de 150 akademideltagere, der torsdag eftermiddag er mødt op for at høre om, hvordan man kommer ind på universiteter som Cambridge, Oxford og Yale.
 • Akademiet får ny sekretariatschef

  17. marts 2016

  Ny kvinde skal stå i spidsen for Akademiet: Den 1. april rykker Ellen Smidt-Nielsen ind på Akademiets sekretariat i Brønshøj, hvor hun skal videreudvikle Akademiets fokus på talentudvikling.
 • En eftermiddag med radikalisering og citronmåne

  16. marts 2016

  Én efter én gik de godt 60 akademideltagere, der onsdag den 9/3 skulle på besøg hos Politiets Efterretningstjeneste, hen til den høje metalport, sagde deres fulde navn til kameraet, og blev bippet ind i den store gule bygning, der huser PET.

Akademi-medlemmer løser Europas problemer

Europa i verden - et dilemmaspil produceret af Workz

Af Sekretariatet

Lørdag d.25. februar samledes knap 100 Akademi-medlemmer for at løse Europas problemer. Fokus var på følgende fire problemer: Europa som udkantsregion, Når Europa bliver gråhåret, Europas rolle i klimakrisen og Europa i videnskapløbet. Set-uppet var et dilemma-spil produceret af Workz.

Deltagerne skulle i grupper først arbejde med de forskellige udfordringer, og derefter udvælge den udfordring de helst ville løse. Afslutningsvis skulle hver gruppe udarbejde et løsningsforslag, som blev præsenteret på en poster. Der var fernisering af posterne, og efterfølgende var der en livlig debat.

Blandt løsningsforslagene var der f.eks:

”USE – United States of Europe” – et forslag om at ændre folks mentalitet fra national følelse til at være Europæere. Der skulle ske en samling af EU’s lande med fokus på forskning. Og der skulle gennemføres en specialisering af bla. jobs

“Fremtidens EU: Fair Fremtid” – et forslag om bla. at sænke virksomhedsskat og skat på arbejde, en udlicitering af offentlige arbejdsopgaver til private virksomheder og at sates på en veluddannet arbejdsstyrke, der bliver længere på arbejdsmarkedet.

”Europa skal fokusere på nye grønne markeder” – et forslag om at investere målrettet i udvikling af teknologi der reducerer luftforurening og miljøproblemer og udvikle nye og mere effektive alternative energikilder. Midlerne skal skaffes fra en ændring af subsidierne fra sort til grøn energi samt en reform af afgiftssystemet.

Tilbage