Nyheder

 • Glæd dig til efterårsprogrammet

  20. juni 2016

  Efterårsprogrammet er nu klart! Årgang 15, inklusive HF'erne, kan se frem til et efterår i formidlingskunstens tegn, mens årgang 14 skal fordybe sig fagligt i et enkelt emne.
 • Akademiet søger frivillige til afvikling af events

  09. juni 2016

  Akademiet søger frivillige, som brænder for at arbejde med unge mennesker, elsker det akademiske miljø samt har tid og lyst til at hjælpe os med afviklingen af vores program.
 • Studentermedhjælper til Akademiet for Talentfulde, Unge Øst - Kommunikation og events

  08. juni 2016

  Vi søger en selvstændig, serviceminded og udadvendt studentermedhjælp til at afvikle aktiviteter på vores talentprogrammer for unge i gymnasiet og grundskolerne - og til at løse en række praktiske, administrative og kommunikative opgaver på vores travle sekretariat.
 • Velkommen til Camilla

  02. juni 2016

  Den 1. juni begynder Camilla Bech Kjeldahl som barselsvikar for Hanne Aaen Lassen på Akademiets sekretariat. Her skal Camilla stå for udvikling af kommunikation og web, samt arbejde med projektet Junior Talent.
 • Det obligatoriske program blev afsluttet med topforskning og karriereafklaring

  11. maj 2016

  Tirsdag og onsdag blev semesterafslutningerne for Akademiets 1. og 2. årgang afholdt. Traditionen tro blev det markeret med faglige oplæg og med social hygge blandt deltagerne.
 • Akademideltagere udvikler årets Online Overskudsaktion

  04. maj 2016

  I løbet af de sidste uger har en række af Akademiets deltagere udviklet koncepter i samarbejde med Fucking Flink til en Online Overskudsdag, som løber af stablen den 12. maj.
 • Praktikant til kommunikation, web, sociale medier og talentudvikling

  26. april 2016

  Akademiet for Talentfulde Unge Øst tilbyder ulønnet praktik i et 3–6 måneders forløb inden for kommunikations- og eventopgaver - herunder medvirken til videreudvikling og implementering af vores kommunikationsstrategi, web, presse og sociale medier.
 • Projektleder til kommunikation, web, sociale medier og talentudvikling

  26. april 2016

  Akademiet for Talentfulde Unge Øst søger en projektleder, til videreudvikling af Junior Talent samt videreudvikling og implementering af vores kommunikationsstrategi, herunder web, presse og sociale medier.
 • Test dit talent på vores stand til Science i Forum

  19. april 2016

  Akademiet for Talentfulde Unge og Junior Talent vil igen i år være til stede på Unge Forskeres årlige science messe i Forum fra søndag den 24. april til tirsdag den 26. april. Begivenheden danner ramme for finalen i Unge Forskere, som er Danmarks største talentkonkurrence for børn og unge med interesse for science.
 • Martin Lidegaard formidler verdens kriser på Rødovre Gymnasium

  14. april 2016

  Over 200 akademideltagere, alumner og elever fra Rødovre Gymnasium var onsdag den 13. april samlet til oplæg og debat med tidligere udenrigsminister, MF, Martin Lidegaard (R) under overskriften ”Verden i krise – hvad gør vi?”.

Akademi-medlemmer løser Europas problemer

Europa i verden - et dilemmaspil produceret af Workz

Af Sekretariatet

Lørdag d.25. februar samledes knap 100 Akademi-medlemmer for at løse Europas problemer. Fokus var på følgende fire problemer: Europa som udkantsregion, Når Europa bliver gråhåret, Europas rolle i klimakrisen og Europa i videnskapløbet. Set-uppet var et dilemma-spil produceret af Workz.

Deltagerne skulle i grupper først arbejde med de forskellige udfordringer, og derefter udvælge den udfordring de helst ville løse. Afslutningsvis skulle hver gruppe udarbejde et løsningsforslag, som blev præsenteret på en poster. Der var fernisering af posterne, og efterfølgende var der en livlig debat.

Blandt løsningsforslagene var der f.eks:

”USE – United States of Europe” – et forslag om at ændre folks mentalitet fra national følelse til at være Europæere. Der skulle ske en samling af EU’s lande med fokus på forskning. Og der skulle gennemføres en specialisering af bla. jobs

“Fremtidens EU: Fair Fremtid” – et forslag om bla. at sænke virksomhedsskat og skat på arbejde, en udlicitering af offentlige arbejdsopgaver til private virksomheder og at sates på en veluddannet arbejdsstyrke, der bliver længere på arbejdsmarkedet.

”Europa skal fokusere på nye grønne markeder” – et forslag om at investere målrettet i udvikling af teknologi der reducerer luftforurening og miljøproblemer og udvikle nye og mere effektive alternative energikilder. Midlerne skal skaffes fra en ændring af subsidierne fra sort til grøn energi samt en reform af afgiftssystemet.

Tilbage