Nyheder

 • Filosofisk samtalesalon på Akademiet

  03. februar 2016

  100 akademideltagere var i går samlet til filosofisk samtalesalon med filosoffen Anders Fogh Jensen. Filosofiske samtalesaloner er et fænomen, der går tilbage til 1600-tallets kultursaloner i Paris, men som lever i bedste velgående i nutidens Danmark.
 • Talent eller hårdt arbejde?

  15. januar 2016


  Hvad er talent? Og hvad skal man bruge sit talent til? Det fik Akademiets deltagere svar på, da de deltog i deres første seminar.
 • Unge talenter hyldes efter 2 års intensivt akademiforløb

  08. januar 2016

  I to år har 400 gymnasie- og HF-elever knoklet på Akademiet for Talentfulde Unge ved siden af deres ungdomsuddannelser - og i går afsluttede de forløbet ved en diplomoverrækkelse på Borupgaard Gymnasium.
 • Akademiet søger projektleder til barselsvikariat

  18. december 2015

  Da en af vores dygtige projektledere skal på barsel, søger vi en barselsvikar fra 1. marts 2016. Vi er et lille sekretariat, som gør en stor forskel for talentfulde unge mennesker.
 • Klar, parat, forårsprogram 2016

  17. december 2015

  I det obligatoriske program kan årgang ’15 se frem til et forår, hvor de bliver introduceret til talentbegrebet og får en
 • Invitation til afskedsreception for Sekretariatschef Nynne Afzelius

  14. december 2015

  Torsdag den 17. december kl. 15.00 – 17.00 afholdes en afskedsreception for Sekretariatschef Nynne Afzelius. I de 8 år, hvor Akademiet har eksisteret, har Nynne Afzelius sammen med sine medarbejdere og vores mange samarbejdspartnere på videregående uddannelser og i virksomheder gjort Akademiet til et usædvanlig stærkt talentudviklingsprogram for ungdomsuddannelserne i Region Hovedstaden og Region Sjælland.
 • Hold øje med posten – optagelsesbrevene er nu afsendt

  11. december 2015

  I dag bliver 675 breve afsendt fra Akademiet. I 465 af brevene står der ”Tillykke du er optaget”, mens modtagerne af de resterende 210 breve får en meddelelse om, at de desværre ikke er optaget på Akademiet.
 • Er du vores nye sekretariatschef?

  10. december 2015

  Akademiet for Talentfulde Unge Øst søger en ny sekretariatschef. Sekretariatet har ud over sekretariatschefen 4 fuldtidsmedarbejdere og en studentermedhjælp.
 • Ansøgningslæsning på sekretariatet

  03. december 2015

  Tirsdag den 1. december var der deadline for søge om optagelse på Akademiets nye årgang. Over 660 talentfulde unge har i år skrevet en motiveret ansøgning. Det er ikke let at vælge, for hver især argumenterer de for, at netop de skal have en plads på Akademiet.
 • Hjerneforskning i teaterform til semesterafslutningen

  27. november 2015

  ”Helt fantastiske forelæsninger og sjov ide at blande det med teaterstykke som en slags lille pause :-)”. Det skriver en af akademideltagerne i evalueringen efter gårsdagens semesterafslutning for 2. semester, som bød på Videnskabsteateret.

Akademi-medlemmer løser Europas problemer

Europa i verden - et dilemmaspil produceret af Workz

Af Sekretariatet

Lørdag d.25. februar samledes knap 100 Akademi-medlemmer for at løse Europas problemer. Fokus var på følgende fire problemer: Europa som udkantsregion, Når Europa bliver gråhåret, Europas rolle i klimakrisen og Europa i videnskapløbet. Set-uppet var et dilemma-spil produceret af Workz.

Deltagerne skulle i grupper først arbejde med de forskellige udfordringer, og derefter udvælge den udfordring de helst ville løse. Afslutningsvis skulle hver gruppe udarbejde et løsningsforslag, som blev præsenteret på en poster. Der var fernisering af posterne, og efterfølgende var der en livlig debat.

Blandt løsningsforslagene var der f.eks:

”USE – United States of Europe” – et forslag om at ændre folks mentalitet fra national følelse til at være Europæere. Der skulle ske en samling af EU’s lande med fokus på forskning. Og der skulle gennemføres en specialisering af bla. jobs

“Fremtidens EU: Fair Fremtid” – et forslag om bla. at sænke virksomhedsskat og skat på arbejde, en udlicitering af offentlige arbejdsopgaver til private virksomheder og at sates på en veluddannet arbejdsstyrke, der bliver længere på arbejdsmarkedet.

”Europa skal fokusere på nye grønne markeder” – et forslag om at investere målrettet i udvikling af teknologi der reducerer luftforurening og miljøproblemer og udvikle nye og mere effektive alternative energikilder. Midlerne skal skaffes fra en ændring af subsidierne fra sort til grøn energi samt en reform af afgiftssystemet.

Tilbage